Bebekler Kışın Nasıl Giydirilmelidir?

03-01-2023 00:32
Bebekler Kışın Nasıl Giydirilmelidir?

Bebekler için kışın önemli olan, vücut ısısını koruma ve soğuğa karşı koruma sağlamaktır. Bu nedenle bebekler için kışın en uygun giysiler, kalın ve ısıtıcı özelliği olan giysilerdir. Örneğin, kaplumbağa yaka ve uzun kollu pamuklu bir çıtçıtlı badi, kalın bir eşofman veya kalın bir hırka gibi kalın kazaklar, pamuklu veya polar fleks pantolonlar giymek bebeğinizi ısıtacak ve soğuktan koruyacaktır. Ayrıca bebeğinizin ayağını da soğuktan koruma için yüksek topuklu, kalın tabanlı ayakkabılar veya botlar giydirebilirsiniz.

Bebeğinizin başını da soğuktan koruma için bir şapka veya bere kışın bebeklerin sıcak kalması için oldukça önemlidir.
Bebeğinizi giydirirken, önemli olan onu fazla ve kat kat giydirmek yerine nefes alan kıyafetler giydirmek daha sağlıklıdır. Aşırı derecede ısıtılmış bir ortamda bebeğin vücut ısısı artabilir ve rahatsızlık verebilir. Bebeğinizi giydirirken yüzünü ve el ve ayaklarının serbest kalmasına dikkat edin, böylece bebeğiniz rahatça nefes alabilir ve hareket edebilir.

Kışın Yatarken Bebekler Nasıl Giydirilmeli?

Kışın yatarken bebekler için en uygun giysiler, pamuklu veya polar fleks pijamalar ve kalın bir çarşaf veya battaniye gibi ısıtıcı özelliği olan örtülerdir. Bebeğinizin vücut ısısını koruma ve soğuğa karşı koruma amacıyla, bebeğinizin yatarken vücudunun tamamını kaplayacak şekilde giydirin. Bebeğinizin başını da soğuktan koruma için bir şapka veya bere giydirin. Ayrıca bebeğinizin yatarken yatak odasının sıcaklığını da düşük tutmayı düşünebilirsiniz.

Bebeğiniz için en uygun oda sıcaklığı 18-20°C arasındadır. Bu sıcaklıkta bebeğiniz rahatça nefes alabilir ve vücut ısısını koruyabilir. Ancak, yatak odasının sıcaklığının bebeğinizin vücut sıcaklığından düşük olmasına da dikkat etmelisiniz, çünkü bebeğin vücut ısısı düştükçe vücudunun savunma mekanizmaları azalabilir ve soğuk algınlığına neden olabilir.

Kışın Bebeklerin Üşüdüğünü Nasıl Anlarız?

Bir bebeğin üşüdüğünü anlamak için aşağıdaki belirtilere dikkat edebilirsiniz:


  1. Bebeğinizin dudakları morarmış veya mavimsi bir renkte olabilir.

  2. Bebeğinizin burnu buz gibi soğuk veya sıcak olabilir.

  3. Bebeğinizin el ve ayakları soğuk veya sıcak olabilir.

  4. Bebeğiniz titremeye başlayabilir.

  5. Bebeğiniz huzursuz veya uykusuz olabilir.

  6. Bebeğinizin vücudu sıcaklığı düşebilir veya artabilir.

  7. Bebeğinizin nefes hızı artabilir.

  8. Bebeğinizin daha az aç veya sık sık aç olabilir.

Eğer bebeğinizin üşüdüğünü düşünüyorsanız, onu kalın ve ısıtıcı özelliği olan giysilerle giydirin ve yatarken de kalın bir çarşaf veya battaniyeyle kaplı tutun. Ayrıca, bebeğinizin yatak odasının sıcaklığını 18-20°C arasında tutmaya çalışın. Eğer bebeğiniz hala üşüyorsa veya üşütme belirtileri devam ediyorsa, bir doktora görünmelisiniz.

Bebeğinizin Terleyip Terlemediğini Nasıl Anlarsınız?

Bebeğinizin terleyip terlemediğini anlamak için aşağıdaki belirtilere dikkat edebilirsiniz:


  1. Bebeğinizin yüzünde ve el ve ayaklarında ıslak noktalar olabilir.

  2. Bebeğinizin giysileri nemlenmiş veya ıslak olabilir.

  3. Bebeğinizin vücudu sıcaklığı yüksek olabilir ve bebeğinizin vücut ısısını ölçtüğünüzde normal sınırların üzerinde bir değer gösterebilir.

  4. Bebeğiniz huzursuz veya uykusuz olabilir.

  5. Bebeğinizin nefes hızı artabilir ve bebeğinizin nefesi çabuk alıp verir hale gelebilir.

  6. Bebeğinizin gözleri kızarabilir ve bebeğinizin gözleri yaşarmaya başlayabilir.


Eğer bebeğinizin terlediğini düşünüyorsanız, onu daha hafif ve nefes almasına yardımcı olacak giysilerle değiştirin ve yatarken de onu hafif bir çarşaf veya battaniyeyle kaplı tutun. Ayrıca, bebeğinizin yatak odasının sıcaklığını düşük tutmaya çalışın. Eğer bebeğiniz hala terliyorsa veya terleme belirtileri devam ediyorsa, bir doktora görünmelisiniz.

bebeğinizi kışın nasıl giydirmelisiniz

Kışın Bebeğin Yattığı Oda Kaç Derece Olmalı?

Kışın bebeğin yattığı oda sıcaklığı 18-20°C arasında olmalıdır. Bu sıcaklıkta bebeğiniz rahatça nefes alabilir ve vücut ısısını koruyabilir. Ayrıca, bu sıcaklıkta bebeğinizin vücudunun savunma mekanizmaları da yeterince çalışır ve soğuk algınlığı gibi sağlık sorunlarından korunur. Ancak, yatak odasının sıcaklığının bebeğinizin vücut sıcaklığından düşük olmasına da dikkat etmelisiniz, çünkü bebeğin vücut ısısı düştükçe vücudunun savunma mekanizmaları azalabilir ve soğuk algınlığına neden olabilir. Bebeğinizin yatarken yatak odasının sıcaklığını ölçmek için bir termometre kullanabilirsiniz.

Eğer bebeğinizin yatarken yatak odasının sıcaklığını düşük tutamıyorsanız, bebeğinizi daha hafif ve nefes almasına yardımcı olacak giysilerle giydirin ve yatarken de onu hafif bir çarşaf veya battaniyeyle kaplı tutun. Ayrıca, bebeğinizin yatarken yatak odasının nem oranını da düşük tutmaya çalışın, çünkü yüksek nem oranı bebeğinizin nefes almasını zorlaştırabilir ve rahatsızlık verir.

Kışın Bebekler Uyurken Çorap Giymeli Mi?

Kışın bebekler için çorap giymek, vücut ısısını koruma ve soğuğa karşı koruma amacıyla yararlı olabilir. Ancak, bebeğinizin yatarken çorap giymesi, onun hareketlerine ve rahat nefes alıp verme yeteneğine göre değişebilir. Eğer bebeğinizin yatarken çorap giymesi, onun hareketlerini kısıtlamıyorsa ve rahat nefes alıp vermeye devam ediyorsa, çorap giymesi onu ısıtacak ve soğuktan koruyacaktır. Ancak, eğer bebeğinizin çorap giymesi onun hareketlerini kısıtlıyorsa veya nefes alıp vermesini zorlaştırıyorsa, çorap giymemesi daha uygun olabilir. Bebeğinizin yatarken çorap giymesi konusunda emin değilseniz, bebeğinizin yatarken giydiği giysileri ve yatak odası sıcaklığını da dikkate alarak karar verebilirsiniz.

Eğer bebeğinizin yatarken giydiği giysiler yeterince ısıtıcı özelliği oluşturuyorsa ve yatak odası sıcaklığı 18-20°C arasındaysa, bebeğinizin yatarken çorap giymesi gereksiz olabilir. Ancak, eğer bebeğinizin yatarken giydiği giysiler yeterince ısıtıcı özelliği oluşturmuyorsa veya yatak odası sıcaklığı düşükse, bebeğinizin yatarken çorap giymesi onu ısıtacak ve soğuktan koruyacaktır.

Gece Uyurken Bebeklere Şapka Takılır Mı?

Gece uyurken bebeklere şapka takılıp takılmaması, bebeğin vücut ısısı ve yatak odası sıcaklığı gibi faktörlere göre değişebilir. Eğer bebeğinizin vücut ısısı düşükse ve yatak odası sıcaklığı da düşükse, bebeğinize gece uyurken şapka takılması onu ısıtacak ve soğuktan koruyacaktır. Ancak, eğer bebeğinizin vücut ısısı normal sınırlardaysa ve yatak odası sıcaklığı 18-20°C arasındaysa, bebeğinize gece uyurken şapka takılması gereksiz olabilir.


Bebeğinizin gece uyurken şapka takılıp takılmaması konusunda emin değilseniz, bebeğinizin vücut ısısını ölçerek ve yatak odası sıcaklığını da dikkate alarak karar verebilirsiniz. Eğer bebeğinizin vücut ısısı normal sınırlardaysa ve yatak odası sıcaklığı 18-20°C arasındaysa, bebeğinize gece uyurken şapka takılması gereksiz olabilir. Ancak, eğer bebeğinizin vücut ısısı düşükse ve yatak odası sıcaklığı da düşükse, bebeğinize gece uyurken şapka takılması onu ısıtacak ve soğuktan koruyacaktır.

21 Derece Evde Bebek Nasıl Giydirilir?

21 derece evde bebek için en uygun giysiler, hafif ve nefes almasına yardımcı olacak giysilerdir. Örneğin, pamuklu veya polar fleks pijamalar, kalın olmayan kazaklar, pamuklu veya polar fleks pantolonlar veya eşofmanlar giymek bebeğinizi rahatlatacak ve vücut ısısını düşürmeye yardımcı olacaktır. Ayrıca, bebeğinizin ayağını da hafif tabanlı ayakkabılar veya terlikler giydirin.


Bebeğinizi giydirirken, yüzünü ve el ve ayaklarının serbest kalmasına dikkat edin, böylece bebeğiniz rahatça nefes alabilir ve hareket edebilir. Eğer bebeğiniz hala rahatsızlık çekiyorsa veya vücut ısısı yüksekse, onu daha hafif giysilere geçirin ve yatarken de bebeğinizi hafif giysiler ile yatırın.

IdeaSoft® | E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.