Yenidoğan Bebeklerde Hastane Çıkışı Nasıl Olmalıdır?

11-05-2022 20:43
Yenidoğan Bebeklerde Hastane Çıkışı Nasıl Olmalıdır?

Bebek hastane çıkışı setleri yeni doğan bebeklerin doğum sonrasında ihtiyaç duyacağı iç ve dış giyim ürünleri, aksesuarlar gibi çeşitli parçaların olduğu setlerdir. Doğum heyecanının yaklaşmasıyla birlikte hazırlanmaya başlanan hastane çantasında temel olarak bu parçalar yer alır.


Yeni doğan bebek kıyafetleri, bebek hastane çıkışı setleri doğum sonrasında yanınıza alınacaklar açısından hazırlık listenizde öncelikli olarak yer almalıdır. Kız veya erkek bebek hastane çıkışı setlerinden, unisex hastane çıkışı seçeneklerine kadar çeşitli alternatifi bulunan bu ürünler ile bebeklerin ilk andan itibaren rahatı ve konforu sağlanabilir. 


Yeni doğan setleri olarak da bilinen bu ürünler doğum sonrasında bebeklerin hassas cildine ilk kez temas edecek kıyafetler oldukları için özenle seçilmelidir. Bu yüzden yeni doğan bebek kıyafetlerinin, bebeklerin cildini tahriş etmeyecek, zarar vermeyecek ve içerisinde kimyasal barındırmayan kumaşlardan üretilmiş olanları tercih edilmelidir.


Bebek hastane çıkışı içerikleri bebeklerin hassas ciltlerine uygun olmalarının yanında aynı zamanda güvenilir de olmalıdır. Bebeklerin cilt sağlığı ve rahatı için onların narin cildine dost, doğal kumaşlardan üretilmiş %100 pamuk ürünler bunun için ideal tercihtir.

Hastane Çıkış Seti Nelerden Oluşur?

Hastane çıkış setleri 3’lü, 5’li ve 10’lu gibi farklı büyüklükte ve çeşitli parçalardan oluşan setler olabilir. Bazı yeni doğan hastane çıkış setleri içinde birkaç parça olabileceği gibi bazılarında zıbın, eldiven, şapka, çorap, body, önlük, mendil, battaniye, tulum gibi çeşitli parçalar da bulunabilir.


Bazı hastane çıkış setleri ise hırka ve kışlık tulum gibi ekstra parçalara sahip olabilir. Bu noktada mevsime uygun hastane çıkış setinin seçimi yapılması faydalıdır. Peki buna göre hastane çıkışı bebek kıyafetleri mevsime uygun olarak nasıl seçilir? 

Doğru Mevsime Uygun Hastane Çıkış Seti Seçimi

Hastane çıkış setleri arasından bebeğiniz için en uygun olanı seçerken mevsime dikkat etmeniz önemli. Eğer bebeğiniz yazın doğacaksa terletmeyen ancak vücut ısısını da koruyan kumaşlardan oluşan setleri seçmelisiniz. 

Eğer bebeğiniz kışın doğacaksa üşümesini engelleyeceğinden ve onu sıcak tutacağından emin olduğunuz ürünleri seçmelisiniz. Bu tarz setleri seçerek bebeğinizin üzerini mevcut oda ısısına göre giydirip çıkarabilir, onu rahat ettirebilirsiniz.

Eğer sezaryen doğum yapmayı planlıyorsanız hastane çıkış seti için yanınıza yedek parçalar da almanız gerekebilir. Hastanede daha fazla kalabilirsiniz, bu nedenle yanınıza yedek parçalar almanız da faydalı olabilir.

bebek hastaneden çıkış

Bebek Hastane Çıkış Setlerinde Neler Olmalıdır?

Dünyaya gözlerini yeni açacak bebeğiniz için bebek hastane çıkışı alırken dikkat etmeniz gereken birkaç kriterden bahsedilebilir. Örneğin hastane çıkışı seti alırken ürünün kumaş kalitesine çok dikkat edilmelidir. Bebeğinizin teni bu giysilerle sizden önce temas edeceği için bebeğinizin tenini tahriş etmeyen, ona zarar vermeyen ve içinde insan sağlığına zararlı kimyasal bulunmayan kumaşlardan tasarlanmış olması en önemli kriterler arasındadır.


Bebeğiniz için hastane çıkışı seti seçerken doğum yapacağınız mevsimi mutlaka göz önüne almalı ve setinizi buna göre oluşturmalısınız. Bebeğiniz yaz mevsiminde doğacaksa onu terletmeyen ama vücut ısısını koruyacak ince ve ter emici kumaş ile tasarlanmış olan ürünleri seçmeniz bebeğinizin sağlığı açısından önem taşır. Eğer, bebeğiniz kışın dünyaya gelecekse onun üşümesini önleyecek hırka, eldiven gibi kalın ve soğuğu geçirmeyen kumaştan üretilmiş ürünleri seçmeniz gerekir.


Kimi bebek hastane çıkışı setlerinin içerisinde mevsime uygun olarak hırka seçenekleri yer alır. Bu tür hastane çıkışı setlerini seçerek bebeğinizi mevcut oda ısısına göre giydirebilir, üşümesinin önüne geçerek sağlığını koruyabilirsiniz. 


Organik kumaş kullanılarak tasarlanmış hastane çıkışı setlerini seçmek istiyorsanız, ürünün üzerinde yer alan GOTS sertifikasını olan ürünleri tercih edebilir, güven içinde beğendiğiniz bebek hastane çıkışı setini alabilirsiniz. 

 

Peki bebek hastane çıkışı takımları içerisinde neler yer alır? Bu ürünlerden bazıları kısaca şöyle sıralanabilir: 


Yenidoğan Bebeklere Hastanede Ne Giydirilir?

Yeni doğan bebeğin kıyafetlerinin teri emen, cildin havalanmasını sağlayan kumaşların yanında tüylü veya sert olmayan kumaşlardan üretilmesi de önemlidir. Alınan ürünlerin kumaşlarının yumuşak, az dikişli ve mümkün olduğu kadar üzerinde metal veya sert parçalar barındırmayan alternatifler olmasına özen gösterilmelidir. İlk aylarda ise iç giyim için tulumlar tercih edilebilir.


Erkek ve kız bebek hastane çıkışı setleri içinde yukarıda sayılan ürünlere ek olarak takımların içerisinde sıklıkla yelek, zıbın, patikli alt, çıtçıtlı body, eldiven ve bere bulunur. Bunlara ek olarak içerisinde battaniye, önlük ve mendil bulunan setler de tercih edilebilir. 

Bebek Hastane Çıkışı Seti Nasıl Temizlenir? 

Sık sık değiştirilen bebek giysileri temiz kalmaları için düzenli olarak yıkanmalıdır. Bu ürünler çoğunlukla pamukludur ve en az 40 derece yıkanmaları temizlenmeleri için önemlidir. Bununla birlikte yeni doğan bebeklerin kıyafetlerini 60 derece yıkamak daha uygun olacaktır. Bebek giysilerini diğer çamaşırlardan ayrı yıkamaya özen gösterilmelidir, yıkarken kullanılan deterjan organik içerikli olmalıdır. Tüm bebek kıyafetleri yıkanıp kuruduktan sonra ütülenmeli ardından da kapalı dolapta muhafaza edilmelidir. Böylece bebekler her zaman temiz kıyafetlerle giydirilebilir. 

 
IdeaSoft® | E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.