Doğum Çantasında Neler Olmalıdır?

02-08-2022 17:00
Doğum Çantasında Neler Olmalıdır?

Hastane doğum çantası bebek bekleyen ebeveynlerin önceden hazırlamaları gereken bir doğum ihtiyaç çantasıdır. Çanta içerisinde yeni doğan bebeğin ilk etapta ihtiyacı olacak tüm eşyalar ile annenin gereksinim duyacağı eşyalar bulunur. Hemen her anne adayı bu çantayı doğumdan aylar öncesinden mutlaka hazırlamalı. Doğuma yakın bir zamana bırakılan bir çanta hazırlama işlemi yakınlarınızın da panik içerisinde kalmasına neden olabilir. Bu nedenle hamile çantası hazırlama işleminde her zaman gereken özeni ve hassasiyeti göstermeniz gerekiyor. Bebek bekleyen tüm ebeveynler doğum yaklaştıkça daha da heyecanlı olur. Böyle durumlarda anne adaylarının ve bebeğin tüm ihtiyaçlarının bir çantada toplanması gerekir. 

Doğum çantası içerisinde gerekli tüm eşyalar olması gerektiği gibi gereksiz hiçbir eşya da olmamalıdır. Hastane çantası hazırlama sürecinde mutlaka tam bir liste hazırlamanız gerekiyor. Çünkü hastanede ne kadar süre kalacağınız belli olmayabilir. Doğum çantası hem bebek hem de anne için ayrı ayrı hazırlanabilir. Bu şekilde çok daha pratik bir şekilde gerek duyulan eşyaları bulmak mümkün olabilir. Ancak yine de tek bir çanta da hazırlamanızda sorun olmaz.

Doğum Çantası Ne Zaman Hazırlanmalı?

Doğum çantası hazırlamanın belli bir zamanı yok. Ancak çok geç kalmamak son derece önemli. Çünkü hamilelik sürecinin ilerleyen vakitlerinde alışverişe çıkmak zor olabilir. Aynı zamanda çanta hazırlamak için yeterli enerjiniz olmayabilir. Böyle durumlarda mutlaka önceden tedbir almanız gerekir. Doğum çantasını 32. Hafta civarında da hazırlayabilirsiniz. Bu süreçte hem bebeğin cinsiyeti belli olur hem de zorlanmadan çantanızı hazırlayabilirsiniz. 

Doğum çantası hazırlamaya başlamadan önce mutlaka bu çantada neler olması gerektiğini bilmelisiniz. Bu nedenle ilk olarak doğum çantası listesi oluşturmalısınız. Liste oluşturulduktan sonra alışverişe çıkarak ihtiyaçları temin edebilirsiniz. Ancak listeyi hazırlama evresinde yalnızca bebeği değil kendinizi de dikkate almanız büyük bir önem taşır.

Doğum Çantası Nasıl Hazırlanır?

Doğum çantası hazırlama sırasında dikkat etmeniz gereken konu tüm eşyaların eksiksiz olmasıdır. Ancak bu durumu abartıya da kaçırmamak büyük bir önem taşır. Çanta hazırlama aşamasında en çok dikkat etmeniz gereken konu çantaya konulması gerekenleri doğumdan birkaç ay öncesinden temin etmek olmalıdır. Doğum çantasına konulması gerekenler oldukça detaylandırılsa da çantanın size yük olmaması da önemli bir konu. 

Orta boylarda bir valiz bu süreçte işinizi görebilir. Her şeyden önemlisi malzemelerin hepsini bir günde bulmanız mümkün olmayabilir. Bu nedenle çanta hazırlama işlemini biraz zamana yaymanızda herhangi bir sakınca bulunmuyor. Çanta içerisinde bulunması gerekenler konusunda bebeğiniz için ayrı kendiniz için ayrı bir alışveriş yapmanız gerekebilir. Çanta hazırlama sürecinde mevsim şartlarını da dikkate almanız gerekiyor. Yaz bebekleri için doğum çantası hazırlarken kıyafetleri mevsim normallerine uygun seçmeniz gerekir.

Bununla birlikte kış bebekleri için doğum çantası hazırlarken kıyafet ve battaniye gibi ürünlerin yine bebeği üşütmeyecek ölçüde olması önemli bir konu. Bu bakımdan ilk dikkate almanız gereken konu bebeğin dünyaya geleceği mevsimin hava şartlarıdır.

Anneye Ait Doğum Çantası İçinde Neler Olmalı?

Anneler kendileri için bir doğum çantası hazırlarken ürün seçimlerine dikkat etmek durumundadırlar. Bu süreçte doğum çantasında olması gerekenler dikkate alındığında anneler için birçok gereksinim ortaya çıkar. En öncelikli olan anne ihtiyaçları arasında şunlar yer alıyor:

  • Hamilelik dosyası ve evrakları

  • Gecelik ya da pijama takımı (2 takım olabilir)

  • Bol miktarda iç çamaşırı

  • Rahat kullanılabilecek terlikler

  • Birkaç çift çorap

  • Hijyenik pedler ve birkaç tane havlu

  • Taburcu olurken kullanılacak rahat kıyafetler

  • Göğüs pompası ve göğüs pedleri

  • Emzirme sütyenleri

  • Göğüs ucu çatlaklarını gidermek için krem

  • Şampuan ve saç kremi

  • Diş fırçası ve diş macunu

  • Nemlendirici losyonlar

  • Dudak kremi

Gibi ihtiyaçların mutlaka anneler için hazırlanan doğum çantasında olması gerekiyor. Bu süreçte gereksiz ürünleri çantaya koymamaya dikkat etmeniz gerekiyor. Çünkü çanta ne kadar pratik hazırlanırsa hastanede yakınlarınız sizin için daha kolay bir şekilde hareket edebilirler. Hastane ortamında birtakım ürünleri temin etmek kolay olmayabilir. Bu nedenle en gerekli eşyaları mutlaka çantanızda bulundurmaya gayret etmelisiniz.

doğum çantası nedir

Anne Doğum Çantası Listesi

Anne doğum çantası hazırlanırken birçok detayı göz önünde bulundurmak gerekir. Pijama veya gecelik seçimlerinizi her zaman %100 pamuklu ürünlerden yana yapmalısınız. Lohusa pijamaları bu süreçte son derece konforlu kıyafetler. Aynı zamanda kullanılacak terliğin yumuşak tabanlı olmasına da ayrıca dikkat etmeniz gerekiyor. Şampuan ve saç kremi gibi ürünler hastanede ne kadar kalacağınızı bilemediğiniz için çantada olması gerekenler arasında bulunuyor. 

Kıyafetlerinizi de mutlaka rahat seçmelisiniz. Doğum sonrasında da kullanırken hareketinizi engellemeyecek ve dikişlerinizi zorlamayacak türden çantalar seçmeniz rahatınız açısından önemli bir konu. Doğum çantası listesi bu bakımdan önceden hazırlandığında doğumdan hemen önce telaş etmenize gerek duyulmaz. Bu süreçte son derece dikkatli olmalı ve asıl gerekli olan tüm eşyaları mutlaka çantada bulundurmalısınız. Satın alma sırasında ürünlerin kalitesine ve markasına da gereken önemi vermeniz oldukça önemli.

Bebeğinizin Doğum Çantası İçin Gerekli Malzemeler Nelerdir?

Doğum çantası hazırlama sürecinde en önemli nokta bebeklerin ihtiyaçları. Bu süreçte bebeğinizin cildini tahriş etmeyecek ve onun hassas doğasına en uygun olan ürünleri seçmeniz gerekiyor. Abartısız doğum çantası hazırlamak oldukça önemli. Bu nedenle bebeğinizin bu süreçte ihtiyaç duyabileceği ürünlerin listesi şu şekilde:

En önemli ürünlerdir. Kıyafet olarak direkt hastane çıkış setlerinden birini alabilirsiniz. Bu setler içerisinde her ürün bulunuyor. Bu nedenle doğum öncesinde detaylı bir bebek alışveriş araştırmasına girebilirsiniz.

Bebek Doğum Çantası Listesi

Bebek doğum çantası listesi içerisinde birçok önemli ürün bulunur. Bu ürünlerin kalitesi bebeklerin sağlığı açısından önem taşır. Zıbın takımlarının mutlaka organik ve pamuklu ürünler olmasına dikkat etmeniz gerekir. Emzik ve biberon gibi ürünlerin yüksek kalitede olmasına dikkat etmelisiniz. Her ürünün en iyi kalitede olması bebeğin sağlığı açısından önem taşır. 

Bebek doğum çantası hazırlama sürecinde anneler de kendi ürünlerini en sağlıklı şekilde hazırlamaları gerekiyor. Bu süreçte her türlü ürünün işlevsel olmasına dikkat etmelisiniz. Bebeğiniz için iki takım zıbın bulundurmanız gerekebilir. Bu nedenle önceden hastanede ne kadar kalacağınızı da kestirmeniz gerekiyor.

Doğum İçin Hastane Çantası İçerisine Başka Neler Eklenebilir?

Doğum için hazırlanan bir hastane çantası içerisinde birçok farklı ürüne gereksinim duyulur. Bu ürünlerin bir kısmını hastanede kullanmak durumunda kalmayabilirsiniz. Ancak yine de yanınızda olmasında fayda bulunuyor. Çanta içerisinde doğumdan hemen sonra atıştırmak için kraker ya da bisküvi tarzı gıdalar da koyabilirsiniz. Çünkü gece doğumu olduğunda anne kendini halsiz hissedebilir ve bu saatlerde kantin genelde kapalı olur. 

Çanta içerisinde ayrıca fotoğraf makinesi de bulundurabilirsiniz. Bu şekilde en güzel anları daha da ölümsüz bir hale getirmeniz mümkün olabilir. Aynı zamanda hastanenin serin havasına karşılık olarak bir şal da bulundurabilirsiniz. Tüm ürünlerin eksiksiz olması kusursuz bir doğum için önem taşır.

 
IdeaSoft® | E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.