Alıştırma Külodu Nedir? Nasıl Kullanılır?

07-06-2022 01:00
Alıştırma Külodu Nedir? Nasıl Kullanılır?

Bebeklerin büyüme evreleri arasında edinmeleri gereken birtakım alışkanlıklar bulunur. Bu alışkanlıklardan birisi de tuvalet söyleme alışkanlığıdır. Ancak bunun için bebeğinizin belli bir döneme gelmesi gerekir. Tuvalet alışkanlığı hem çocuklar hem de ebeveynler açısından son derece zorlu bir süreçtir. Bu süreçte bebeğinizin tuvaleti öğrenebilmesi için dikkat etmeniz gereken birçok nokta bulunur. Çocukları stres altında bırakmadan ve onlarda travma olabilecek bir durum yaratmadan tuvalet alışkanlığı kazandırmanız gerekiyor. Bu süreçte alıştırma külodu hem bebekler hem de aileler için önemli kurtarıcılar arasında yer alır. 

Alıştırma külodu nedir sorusuna yanıt vermek gerekir ise bebeklerin tuvalete alıştırılmalarında bir geçiş ürünü olduğu söylenebilir. Bezden farklı ve külod görünümünde olan bu ürünlerin en önemli özelliği bebeğin tuvalet alışkanlığını daha kolay şekilde kazanmasıdır. Çocukları tuvalete alıştırırken genelde ilk akla gelen lazımlık modelleri oluyor. Ancak lazımlıklar çok işlevsel ürünler olsa da çocuklar çişini söyleme aşamasında zaman zaman gecikebiliyor. Böyle zamanlarda üzerine giydirilen tuvalete alıştırma külodu ufak kazalar karşısında bir önlem olarak düşünülebilir. 

Bebeğin bezi bırakması aşamasında yaşanabilecek durumlar için bu ürünleri kullanmak size ve bebeğe önemli bir kolaylık sağlar. Hem onun suçluluk hissetmemesi hem de sizin rahat hissetmeniz açısından tuvalete alıştırma döneminde yararlanmanız gereken bir ürün.

Alıştırma Külodu Ne İşe Yarar?

Alıştırma külodu ne işe yarar sorusu genelde bebeği olan tüm ebeveynlerin merak ettiği konular arasında yer alıyor. Bebekleri tuvalete alıştırma sırasında birçok farklı ürün kullanılır. Bu ürünlerin içerisinde lazımlıklar, klozet için çocuk aparatları ve daha birçok üründen bahsedilebilir. Çişe alıştırma külodu da bunlardan biridir. Bebeğinizin bezi bıraktığı ilk dönemlerde tuvalete yetişememesi durumunda bu külodlar koruyucu bir önlem oluyor. Tuvalet eğitimi sırasında hem ekonomik hem de son derece hijyenik bir çözüm olarak görülebilir. Kullanımının birçok avantajından bahsetmek mümkün olabilir. Bu avantajlar:

Tuvalet alıştırma külodu oldukça ekonomik ürünlerdir. 
Yıkanabilir özelliklerde tasarlanan bu ürünler bebeğiniz altına yapsa dahi yıkandıktan sonra tekrar kullanılabilir. 
10 ya da 12 defa yıkanabilme özelliği bulunur. 
Antibakteriyel ve birinci sınıf malzemeden üretilirler. 
Tuvalete alıştırma külodu çişi sızdırmaz ve etrafın kirlenmesini önler. 
Bebeğin hareket kabiliyetini engellemez. 
Her mevsim rahatlıkla kullanılabilir. 

Kirlendiğinde çamaşır makinesinde uygun bir sıcaklıkta kolaylıkla yıkayabilirsiniz. Normal bezlerden farklı olan bu ürünler bebeklerde pişik ya da alerjik reaksiyon ortaya çıkarmaz. Bu bakımdan da her bebek için zamanı geldiğinde rahatlıkla kullanılabilir. Ebeveynler için büyük bir kolaylık olduğundan birçok farklı türde bebek tuvalete alıştırma külodu modeli bulunuyor.


Alıştırma Külodu Nasıl Kullanılır?

Alıştırma külodu nasıl kullanılır sorusunun ise oldukça basittir. Bu külotları bebeğinizde kullanmaya başlayacağınız zaman bez kullanmayı bırakmanız gerekiyor. Bebeğin tuvalet eğitimi süresince bir geçiş ürünü olarak kullanılması gerektiğini bilmelisiniz. Bu ürünler eğitim sürecini en aza indirdiğinden birçok ebeveyn tarafından rahatlıkla kullanılabilir. Bebekler psikolojik olarak altlarında bez olmadığını düşünebildiklerinde tuvaletlerini söyleme ihtiyacı hissederler. Oldukça sağlıklı ve güvenli ürünler olduğundan ebeveynler bu ürünleri sorunsuz olarak kullanabilme şansına sahip olabiliyor. 

Bebeğiniz bezi bıraktıktan sonra bu külotları gün içerisinde ya da gece kullanabilirsiniz. Direkt iç çamaşırı olarak giydireceğiniz bu ürün sızdırmaz bir özelliğe sahip. Bu nedenle hemen değiştirme gereksinimi ortaya çıkarmaz. Ancak normal bezlere göre nemli bir yapısı olduğundan çocuklarda rahatsızlık hissi uyandırarak tuvalet söyleme gereksinimi ortaya çıkarır. Bu da kısa süre içerisinde tuvalete kolayca alışmalarına yardımcı olur. Bebeklerde tuvalet eğitimi sırasında en önemli ve işlevsel ürünler arasında olduğu söylenebilir.

Alıştırma Külodu Nereden Alınır?

Alıştırma külodu satın almak istiyorsanız ilk olarak hangi çeşitleri almanız gerektiğini bilmeniz gerekiyor. Birçok farklı türü olan bebek külot çeşitleri içerisinde özellikle öne çıkanlar şu şekildedir:

Kılıf Tipi Alıştırma Külotları

Bu ürünler ilk üretilen tasarımlardır. Aynı zamanda fiyat olarak da oldukça uygun. Yeni nesil tuvalet alıştırma külotlarının birçok avantajı olmasa da ekonomik olması nedeniyle tercih edilirler. Yıkanabilir ve kuruması kolay ürünler olduğu söylenebilir.

Emici Katmanı Olan Alıştırma Külotları

Emici katmanı olan ürünler daha güvenli ve sağlıklıdır. Bu ürünler doğal ürünlerden üretilirler. Bebeğin cildinde tahriş ortaya çıkarmaz ve hava alan yapısı bulunur. Sızdırmaz ve emici bir özelliği bulunur. Yıkanabilir olduğundan uzun bir süre kullanılabilirler. 

Sızdırmaz Alıştırma Külotları

En iyi alıştırma külodu olarak sızdırmaz özelliklere sahip ürünler tercih ediliyor. Bu ürünler pamuklu materyallerden tasarlanır. Bebeğin cildini korumada son derece başarılı ürünlerdir. Cildinin nefes almasına yardımcı olur. Yıkanabilir olması da önemli özellikleri arasında yer alır. aynı zamanda çevre dostu ve geri dönüştürülebilir malzemelerden üretilirler. Sızdırmaz olması değiştirme sıklığını da en aza indirir. 

Birinci sınıf kalitede üretilen bu alıştırma külot çeşitleri bebeğin daha sağlıklı bir şekilde tuvalet alışkanlığı kazanmasına yardımcı olur. Bu ürünleri satın alabilmek için ise farklı alternatifleri değerlendirebilirsiniz. Bebek mağazalarında satılan bu ürünler online platformlarda da satışa sunuluyor. Özellikle Pundikids ürünlerini bebekleriniz için tercih edebilirsiniz. Bebeğin cinsiyetine uygun renklerde ve desenlerde birçok seçenek bulunuyor.


Tuvalet Eğitiminde Alıştırma Külodu Kullanılmalı Mı?

Bebek alıştırma külotları tuvalet eğitiminde mutlaka kullanılması gereken ürünlerdir. Bu külotlar yıkanabilir özelliklere sahip olduğundan normal bezlere göre daha ekonomiktir. Aynı zamanda giydirilmesi ve çıkarılması da son derece pratik olduğundan bebeğin tuvalet eğitimin hızlı almasını sağlar. Gün içerisinde bebeğiniz ile birlikte siz de tedirgin olmadan tuvalet alışkanlığı kazanmasına yardımcı olur. 

Tuvalet eğitiminde ebeveynlerin son derece hassas olması gerekiyor. Bu dönemde yanlış bir davranış şekli bebeğinizin tüm hayatını etkileyecek travmalara neden olabilir. Tuvalet eğitimi alma döneminde gerekli olan tüm malzemeleri en iyi kalitede temin etmek ebeveynlerin en önemli görevleri arasında yer alıyor. Bebeğin sağlıklı büyümesinde ve kendine güvenmesinde son derece etkili olan ürünler olarak öne çıkıyor.

Rengarenk ve desen desen tasarlanan tuvalete alıştırma külotları bebeğin de bu ürünleri yadırgamadan kullanmasına olanak tanır. Bu nedenle bezden tuvalete geçişte alıştırma külotlarını daha rahat bir şekilde kullanabilirler. Birinci sınıf kalitede üretilen ürünler içerisinde bebeğinizin cinsiyetine en uygun olan modelleri tercih edebilirsiniz.

Alıştırma Külotları Yıkanır Mı?

Alıştırma külotlarının birçok önemli özelliği bulunuyor. Bunlardan ilki sızdırmaz bir yapıya sahip olması bir diğeri de yıkanabilir bir ürün olmasıdır. Bu da alıştırma külotlarının tercih edilmesinin en önemli nedeni de bebeğin sağlığını riske atmadan tuvalet alışkanlığı kazanmasına yardımcı olmasıdır. Birinci sınıf malzemelerden üretilen ve oldukça yüksek bir işçilik ürünü olarak çıkarılan ürünleri makinede kolayca yıkayabilirsiniz. 

Renk atmayan ve yıkama sonrasında deforme olmayan ürünleri birden fazla defa kullanma imkanı bulunur. En az 10 ya da 12 defa kullanabilme imkanı sunan bu ürünler ile bebeğiniz kolayca tuvalet alışkanlığı kazanma imkanı buluyor. Eğitici ürünler arasında yer alan alıştırma külotlarda model ve renk olarak seçenekleriniz fazladır. Bu ürünler hem bebeğiniz hem de sizin için en önemli yardımcılar arasında yer alır.

IdeaSoft® | E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.