Yenidoğan Bebeklere Ne Hediye Alınabilir?

02-06-2022 22:21
Yenidoğan Bebeklere Ne Hediye Alınabilir?

Yenidoğan her bebeğin beslenme, barınma, giyinme gibi birçok gereksinimi olur. Bu bakımdan yeni bir bebek dünyaya geldiğinde sevenleri o bebek için birçok hediye alma yarışına girer. Böyle zamanlarda mutlaka bir bebek için en uygun hediyenin ne olduğunu bilmek gerekir. Yenidoğan bebek hediyesi olarak genelde kıyafetler ilk tercih olur. Fakat bir bebeğin kıyafet dışında da gereksinimleri olduğunun bilinmesi gerekir. Böyle durumlarda bebeğin cinsiyeti de hediye alırken önem verilmesi gereken bir konu. Çünkü kız ve erkek bebekler için tasarlanan hediyeler hem model hem de renk bakımından farklı olabiliyor. Yenidoğan bebek için hastane çıkış seti ya da şık bir battaniye iyi birer hediye olabilir. 

Bebek hediyesi alırken birçok faktörü göz önünde bulundurmanız gerekir. Tenleri son derece hassas olduğundan özellikle kıyafet seçimlerinde organik ürünlere yönelmek önemlidir. Aynı zamanda bebeğin cinsi ve kaç aylık olduğu da kıyafet seçimlerine etki eden faktörlerdir. Bir bebeğin birçok gereksinimi olacağı için yalnızca kıyafet ile sınırlı kalmanız gerekmiyor. Oldukça geniş hediye skalası bulunması bu süreci kolaylaştıran faktörler arasında yer alıyor. 

Hediye seçimleri yapılırken kalite her zaman önem verilmesi gereken bir konu. Bebeğin sağlığını tehdit etmeyecek nitelikte seçimler yapabilmek büyük bir önem taşır. Gerek kıyafet gerekse oyuncak seçimlerinde üretim kalitesini göz önünde bulundurmak gerekir.


Yenidoğan Bebek İhtiyaç Listesi

Bebeklerin ihtiyaç listesi oldukça geniş denilebilir. Hemen her bebeğin mutlaka gereksinim duyacağı birçok ürün vardır. Yenidoğan bebek ihtiyaç listesi hazırlanırken bunları çeşitli kategorilere ayırmak mümkün olabilir. Beslenme ve giyim ürünleri ihtiyaç listelerinin ilk sırasında gelir. Ancak bu ürünlerin satın alımı sırasında bebeklerin cinsiyetini ve kullanım imkanlarını göz önünde bulundurmak gerekir. Özellikle yenidoğan bebek ihtiyaçları temin edilirken mevsim şartlarından yaşayacakları evin durumuna kadar her detayı göz önünde bulundurmanız büyük bir önem taşır. Bu ihtiyaçlar arasında şunları saymak mümkün olabilir:

Yeni Bebek Kıyafetleri

Hastane çıkış takımı
Zıbın
Tulumlar
İç giyim ürünleri
Çorap ve eldiven
Penye şapka
Pamuklu yelek


Bebekler İçin Banyo Setleri

Pamuklu bez veya banyo süngeri
Bebek banyo havlusu

Baş kurulama mendili

Yenidoğan bebek sabunu

Banyo küveti

Bebekleri kolay şekilde yıkayabilmek için küvet filesi

Yenidoğan Beslenme İhtiyaçları

Göğüs pompası

Süt saklama poşeti

Biberon ve suluk

Bebek Bakım Ürünleri

Göbek oyuntulu bebek bezi

Temizleme pamuğu ve ıslak mendili

Alt değiştirme örtüsü

Tırnak makası

Pişik kremleri

Bebekleri yıkamak için şampuan ve sabun

Bebekler için saç fırçası

Termometre

Yaz ayları için bebek güneş kremi

Yolculuk Gereksinimleri

Bebekler için araba koltuğu

Güneşlik


Gibi birçok bebek ihtiyaçları bulunuyor. Bu ihtiyaçlar bebekler büyüdükçe farklılaşabiliyor. Kıyafetlerde daha büyük boyutlarda kıyafet almanız gerekiyor. Bebeklerin ihtiyaçlarını alırken sağlıklı ürünler tercih etmek her bakımdan büyük bir önem taşıyor. Yenidoğan bebek bakımı büyük bir titizlik gerektiriyor. Hem bağışıklıklarının güçlü olmaması hem de tenlerinin hassas olması her bakımdan kaliteli ürünleri tercih etmenizi gerekli hale getiriyor.

yenidoğan bebek ihtiyaç listesi


Yenidoğan Bebek Hediyesi Listesi

Yeni doğan bebekler için hediye almanın anlamı oldukça büyük. Hem bebeğin dünyaya gelişini tebrik etmek hem de aileye bu konuda az da olsa yardımcı olabilmek için kaliteli hediye almaya özen gösterilir. Bu bakımdan hediye listesi içerisinde birçok seçenek bulunuyor. Yenidoğan bebek kıyafetleri hediye listelerinin en başında bulunuyor. Bebeğin erkek ve kız olmasına göre farklı alternatifleri değerlendirebilirsiniz. Bebek takımları genelde oldukça ideal hediyelerdir. Yenidoğanlar için genelde zıbın takımları konforlu olurken bir yaşına gelene kadar farklı ay durumuna göre elbise seçenekleri de bulunur.

Bebek elbise seçimi yaparken kıyafetin kumaşının kalitesi büyük bir önem taşır. Organik ve katkı maddesi bulunmayan kumaşlardan üretilmiş olması büyük bir öneme sahiptir. Bebeğin cildini tahriş etmeyecek nitelikte yenidoğan bebek kıyafetleri seçmek hediye alımında ilk dikkat edilmesi gereken konular arasında gelir. Yumuşak penyeden tasarlanan kıyafetler ilk tercihler arasında yer almalı. Kız bebek hediyeleri arasında genelde elbise, etekli takımlar, şortlu takımlar bulunur. Kız bebeklerinin kıyafetleri birçok modelde tasarlanır. Şapkalı ve çantalı takımlar, çiçek desenli elbiseler, etekli modeller olmak üzere birçok alternatif bulunur. 

Erkek bebek hediyeleri ise daha çok pantolonlu ya da şortlu takımlardır. Ancak rahat edebilmesi için şık bir erkek bebek eşofman takımı da alınabilir. Bu bakımdan bebekler için kıyafet seçimlerinde birçok alternatifiniz bulunuyor. Hediye seçimlerinizi 1 yaşındaki bebeklere göre de yapabilirsiniz. Yenidoğdukları andan itibaren 1 yaşına gelene kadar her dönemde yeni kıyafetlere ihtiyaç duyacakları için biraz daha büyük bir elbise seçebilirsiniz. 1 yaş bebek hediyeleri arasında kıyafet yanında oyuncak seçimleri de yapabilirsiniz. 


Bebek Doğduktan Sonra Ne Dağıtılır?

Bebek kutlamalarında birçok ikramlık dağıtımı yapılır. Bunlar bebekleri ziyarete gelen kişilere yapılan ikramlardır. Doğum tarihi belli olan anne ve en yakınları doğum sonrası ziyaretlere tam teşekküllü olarak hazırlanmak durumunda. Çünkü bir bebek dünyaya geldiğinde herkes neşe içerisinde o bebeği ve annesini tebrik etmek ister. Bu bakımdan bebeğinizin dünyaya gelişini sevdikleriniz ile birlikte kutlamak isterseniz güzel ikramlarda bulunmanız gerekir. Hastanede dağıtmak için bebek hediyeleri içerisinde şunlar yer alıyor;

Hastanede Dağıtmak İçin Bebek Hediyeleri

  • Bebek çikolataları
  • Cupcake
  • Lokum
  • Süslü bebek şekerleri
  • Meyve suyu ve limonata
  • Bebeğin isim ve doğum tarihine göre hazırlanabilecek su şişeleri
  • Lohusa şerbeti
  • Süslü bebek kurabiyeleri

En güzel hediyeler arasında yer alıyor. Yenidoğan bebek hediyelikleri ile bebeğinizin doğduğu günü daha unutulmaz bir hale getirebilirsiniz. Yeme içme ikramlıkları yanında hediyelik olarak magnet, kokulu taş ya da sabunlar, kolonya şişesi, mum kavanozu da en çok tercih edilen hediyelik ürünler arasında yer alıyor. Böylece tüm sevdikleriniz ile birlikte bebeğinizin dünyaya gelişini kutlama şansı bulabilirsiniz.

yenidoğan bebek hediyeleri


Hastaneye Bebek Hediyesi Ne Alınır?

Hastanede bebek ziyareti yapmayı düşünüyorsanız kesinlikle eli boş gidilmemesi gerektiğini bilmeniz gerekiyor. Dünyaya gelen bu sevimli varlığı ve annesini tebrik etmek için mutlaka uygun bir hediye almanız büyük bir önem taşıyor. Böylece hem nezaket usullerini yerine getirmiş oluyor hem de karşı tarafı memnun etme imkanı bulabiliyorsunuz. 

Hastaneye bebek hediyesi alacağınız zaman sevimli bir bebek elbisesi alabilirsiniz. Güzel ve kaliteli bir pelüş oyuncak da bu süreçte alınabilecek hediyeler arasında yer alır. Bebekler için alınacak hediyeler yanında anneyi de düşünmeniz büyük bir incelik olur. Anne için güzel bir lohusa gecelik takımı, yumuşak tabanlı bir ev terliği hoş hediyeler olabilir. Hediyelerinizin yanına bir buket çiçek karşı tarafı mutlu edebilecek hediyeler arasında yer alır. 

Hastanede bebek ziyaretleri sırasında çiçek almak büyük bir inceliktir. Yanında güzel bir şişe içerisinde kolonya da alabilirsiniz. Ancak hediye seçimlerinizde odağınız her zaman bebek olmalıdır. Bu seçimler sırasında bebeği ihmal etmemeli ve onun kullanabileceği şekilde güzel ambalajı içerisinde bir hediye seçimi yapmalısınız.

 
IdeaSoft® | E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.