Yaz Aylarında Bebek Beslenmesi

19-05-2023 11:01
Yaz Aylarında Bebek Beslenmesi

Beslenme şekilleri bebek ve yetişkinlerde mevsime göre değişkenlik gösterebilir. Bebek beslenmesi için de yaz ve kış mevsimine uygun yiyecekler seçilmelidir. İşte yazın bebek beslenmesinde ebeveynlerin dikkat etmesi gereken kuralları sizin için hazırladık.

Bebeğiniz 6 aylıktan küçük ise:

·6 aydan küçük bebeklere verilecek en ideal besin anne sütüdür.

·Anne sütü ile beslenen bebeklerde alerjik reaksiyon ve hastalık görülme sıklığı ek gıda ile beslenen bebeklere nazaran daha düşüktür.

·Anne sütü içinde barındırdığı vitamin ve mineraller ile bebeğin ihtiyaç duyduğu maddeleri fazlası ile karşılar.

·Tamamen hijyenik olduğu bilimsel olarak ispatlanmış anne sütü her mevsim olduğu gibi yazın da gönül rahatlığı ile verilebilir.

·Tüm bunların akabinde anne sütü "Dışarıda durunca bozulur mu?” endişesi yaşamadan verilebilecek en ideal besin grubudur.

 

Bebeğiniz 6 aydan büyük ise:

·Bebeğinizin sağlık açısından gelişimi için 2 yaşına kadar anne sütü ile beslemeniz pediatristler tarafından özellikle vurgulanır. 6 aydan büyük bebekler anne sütü ile beraber diğer ek gıdalara da ihtiyaç duyar.

·İçerisinde bulunduğunuz mevsime uygun yiyecekleri ister püre kıvamında isterseniz daha tanecikli olarak bebeğinize yedirebilirsiniz.

·Bebeğe yaz mevsiminde sindirim sistemini zorlamayacak sebze ve meyve çorbaları yapabilirsiniz.

·Mevsim meyvelerini püre haline getirip yedirebileceğiniz gibi yoğurt ile de karıştırıp yedirebilirsiniz. Bu şekilde doğal, ev yapımı meyveli yoğurtlar elde edersiniz.

·Su kaybının kış aylarına göre daha fazla olduğu yaz mevsiminde sıvı miktarını artırabilirsiniz.

·Özellikle yemeklerden sonra verilen bir miktar su hem sindirimi kolaylaştırır hem de olası gaz sancılarını yüksek oranda azaltır.

·Hava sıcaklığından kaynaklı verilecek besinin bekletilmemesi oldukça önemlidir. Bu şekilde besin maddesinin bakteri ya da mantar gibi mikroorganizma canlılar üretmesi engellenir.

Yazın bebeğinizin beslenmesi ile ilgili dikkat edilmesi gereken noktalar:

·Yaz aylarında besinlerin çok çabuk bozulacağı unutulmamalı ve temiz olduklarından emin olunmalıdır.

·Yaz döneminde besin zehirlenmeleri oldukça artar. Bu yüzden açıkta satılan, temiz olduğundan emin olmadığınız gıdaları vermekten kaçınmalısınız.

·Bebeğe verilecek meyve ve sebze gruplarının mevsime uygun olması önemlidir.

·Hazır meyve sularından kaçınılmalı evde yapılan meyve ve sebze sularından destek alabilirsiniz.

·Sıvı kaybını önlemek ve vücutta azalan sıvıyı dengelemek için sıvı tüketimi artırılmalıdır.


IdeaSoft® | E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.