Bebekleri Yaza Uygun Giydirmek Neden Önemlidir?

19-05-2023 11:16
Bebekleri Yaza Uygun Giydirmek Neden Önemlidir?

Aslında bebeğinizin giyimi onu birçok faktör açısından doğrudan etkiler. Büyümesi gelişmesi, psikoloji açısından önemli olduğu gibi sağlıklı ve rahat bir gün geçirmesi açısından da oldukça önemli bir adımdır. Üzerindeki kıyafetlerin içerisinde rahat olmayan bebeğin gün içerisinde ya da gece uykusunda huzurlu olması da beklenemez. Ayrıca yaz aylarındaki kıyafet seçimlerinden kaynaklı bebeğinizin cilt dokusunda çeşitli tahribatlar meydana gelebilir. Bu nedenlerden dolayı yazın bebek giyiminin ayrıntılarını bilmeli ve kıyafet seçimlerinde bu doğrultuda hareket etmeniz hem sizin hem bebeğinizin gününü daha da konforlu kılacaktır.

YAZ AYLARINDA BEBEKLER NASIL GİYDİRİLMELİDİR?

Bebek kıyafetlerinin en temel özelliği, işlevselliğin ön planda tutulmasıdır. Yaz mevsimine uygun kıyafetlerin en temel özelliği bebeğinizi sıcaktan korumak ve fazla terlemeyi önleyecek dokuda olmalıdır. Yaz mevsiminde bebek giyimi için ince, hafif ve nefes alabilen kumaşları tercih edebilirsiniz. Pamuklu kumaşlardan üretilmiş giysiler bu doğrultuda doğru bir seçim olacaktır. Sağlık açısından uygun olmayan sentetik ve türevi giysileri giydirmekten kaçınmalısınız.

Yaz mevsiminde kıyafet seçerken renk tercihleri de önemli bir yer kaplamaktadır. Özellikle açık renkleri tercih etmeniz, güneş ışınlarının bebeğiniz üzerindeki etkilerini önemli derecede azaltacaktır. Bebeğinize giydireceğiniz açık renkli giysiler (beyaz, krem, ekru, vb.) daha az ısı emeceği için, koyu renkli giysilere nazaran daha serin tutabilir. Tabi ki burada kumaş türü ve dokusunu da ihmal etmemek gerekir.

Alanında uzman kişiler yazın bebek giyimi için bebeği yetişkinlerin giyeceğinden çok farklı olmayacak şekilde ortama uygun giydirmeyi özellikle vurgular. Örneğin; siz evde nasıl giyiniyorsanız bebeğinizi de öyle giydirmeniz, çok terleyeceğini ya da üşüyeceğini baz alarak daha farklı giydirmemeniz önerilir.

Eğer bebeğiniz ile evdeyseniz daha bol ve hafif giysiler tercih edebilirsiniz. Dışarıya çıkarken ise üzerine yapışmayan açık renkli giysiler ile yüzünü, başını, boynunu gölgeleyecek geniş kenarlı bir şapka giydirebilirsiniz. Özellikle bebeğiniz yeni doğmuş veya 6 aydan küçük ise Amerikan Pediatri Akademisi’nin önerdiği gibi doğrudan güneş ışığından uzak tutmanız daha sağlıklı olacaktır. Bunun için ise dışarı çıkarken uzun kollu tişört ve uzun pantolonları tercih edebilirsiniz.

YAZ AYLARINDA BEBEKLERE NE GİYDİRİLİR?

Bebeklere yaz aylarında tek kat kıyafet giydirmek yeterli olacaktır. Akşamları serin olursa uzun kollu ve bacakları kapayan kıyafetleri tercihleriniz arasına ekleyebilirsiniz. Serin yaz akşamları için çorap giydirmekte ekstra bir fayda sağlayacaktır. Bebeğin hangi ayında olduğu yaz mevsiminde giyimi ile doğrudan etkilidir. Buna göre;

·Yenidoğan dönemindeki bebeğe yaz aylarında tek kat olacak biçimde ince, pamuklu, uzun kollu ve ayaklı tulumları tercih edebilirsiniz. Eğer hava çok sıcak ise yarım kollu ve ayaksı olan tulumları da değerlendirebilirsiniz.

·3 ay ve üzeri olan bebeklerde ise kısa kollu bodyler, kısa ya da uzun alt giyim ürünleri tercihler doğrultusunda değerlendirilebilir. Kolay giyilip çıkarılan alttan çıtçıtlı bodyler de ideal olacaktır.

·1 yaşını geçmiş bebekler ise artık yetişkinlere benzer olarak giyinebilir. Kısa kollu t-shirt, şort ve kapriler sıcak yaz günleri için ideal olacaktır.

YAZ AYLARINDA BEBEKLER GECELERİ NASIL GİYDİRİLMELİDİR?
Yaz aylarında gündüz olduğu gibi gece de ne giydireceğiniz oldukça önemlidir. Doğru giysi tercihleri ile bebeğinizi gece terlemelerinden önemli ölçüde korursunuz. Ayrıca rahat uyuması, gece daha az huzursuz olmaması gibi avantajları da gözardı etmemek gerekir. "Yaz aylarında bebekler gece ne giymeli?” diye merak ediyorsanız aşağıdaki önerilerimiz size ışık tutacaktır.

·Bebeğiniz geceleri uykusunda terliyorsa (gece terlemesi) öncelikle hafif, ince kumaşlı kıyafetler giydirmelisiniz. Sıcak bir yaz gecesi ise ayaksız tulumlar tek başına yeterli olacaktır.

·Yenidoğanlarda ayaklı ve uzun kollu, çok sıkmayan ve nefes alabilen kumaşlardan üretilmiş ince uyku tulumları yeterli olacaktır.

·Kundak ile daha rahat uyuyorsa, yaz ayında sadece bezini giydirip müslin bir bez ile kundak yaparak uyutabilirsiniz.

·3 ay ve üzeri bebeklerde kısa kol bodyler veya ince dokulu tulumlar yeterli olacaktır.

·1 yaş ve üzeri bebeklerde ise kısa kollu ve kaprili pijama takımları en uygun seçenekler arasındadır.

·Eğer serin bir yaz gecesi ise bir kat daha fazla giydirebilirsiniz. Ancak böyle gecelerde bebeğinizi terleyip terlemediği konusunda sık sık kontrol etmelisiniz.

·Bebeğiniz klimalı bir odada uyuyorsa uzun kollu tulumlar giydirip, üzerini bir müslin örtü ile örtebilirsiniz.

Yaz bebek giyiminde body tercihinizi, boyundan ayağa kadar fermuarlı ya da çıtçıtlı olanlardan yana kullanabilirsiniz. Bu şekilde bez değiştirme işleminiz daha kolay olabilir. Ancak önemli bir nokta var ki fermuar ya da düğmenin bebeğinizi rahatsız etmediğinden emin olmalısınız. Ayrıca üst giyim ürünlerinin geniş yakalı olması da bebeğinizin kafasından daha rahat geçmesini sağlayacaktır.

YAZ BEBEK GİYİMİNDE DİKKAT ETMENİZ GEREKENLER

Yaz havasının ve sıcak güneşin tadını çıkarmak hem bebeğinize hem de size iyi gelebilir. Yılın bu mevsiminde bebeğinizi rahat ve mevsime uygun giydirerek bebeğinizi daha konforlu büyütebilirsiniz. Yaz mevsiminde bebek giyiminde özellikle şu noktalara daha da dikkat edebilirsiniz;

·Yazın bebek giyimindeki giysilerin açık renkli, bol, ter emici ve %100 pamuk ya da keten olmasına özen gösterebilirsiniz.

·Giydirdiğiniz kıyafetler esnek yapıda ve yumuşak olmalıdır. Polyester ve naylon malzemelerden üretilmiş, sentetik karışımlı kumaşlardan kaçınmanız doğru bir hareket olacaktır.

·Bebeğinizin kıyafetleri suyu ve nemi emebilen, yüksek derecede yıkanmaya uygun ve ütülenebilir olmalıdır.

·Bebeğinizin bedenine en uygun olan ürün tercih edilmelidir. Dar, esnek olmayan ürünler bebeğinizi huzursuz edebilir.

·Kıyafetler bebeğinizin yaşına uygun türde olmalıdır. Motor gelişimine uygun ergonomik yapıda olması önemlidir.

·Bebeğinizin kıyafetlerinde boncuk, düğme, fermuar, ip, kurdela gibi koparıp yutacağı materyaller olmamasına ekstra özen gösterebilirsiniz.

·Bebeğinizin cildinde tahribata neden olabilecek etiket ve nakış gibi parçalar kesilmelidir.

·Yazın çorap seçerken ayak bileğini sıkmayan, ter emen %100 pamuklu ürünler tercih edebilirsiniz.


IdeaSoft® | E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.